За осма поредна година Националният Тенис Център подава ръка на непрофесионалистите и ще приеме най-големия любителски турнир в календара на Интерактив Тенис - Vimax Open 2024.

Надпреварата е подходяща за всички играчи, без значение от пол, възраст и ниво на игра, като до този момент заявилите участие са над 70 любители - мъже и жени от цяла България. Записванията продължават и са отворени до 30 май.

На кортовете в Борисовата градина първо ще се изиграят квалификациите, които започват на 3 юни, понеделник, а след това и основната схема. Тя включва общо 32 играчи - 16 тенисисти, които влизат в нея по рейтинг и 16 квалификанта, като в рамките на три седмици ще стане ясен и победителят.

От тази година турнирът става категория Grand Slam, което означава, че всички тенисисти ще получат двойно повече точки за участието си, независимо докъде стигнат в надпреварата. Шампионът ще си тръгне с 2000 точки, което със сигурност може да доведе до сериозно разместване в националната ранглиста на Интерактив Тенис. Както и да гарантира място за така желания ITL Finals, който ще се проведе през декември с участието на осемте най-добри играчи за 2024 година от цялата страна.

Vimax Open e с уникален за любителския тенис формат - 2 от 3 сета. Участниците могат да се докоснат и почувстват атмосферата на професионалния тенис, както е при техните професионални колеги от ATP. Двубоите в 2 от 3 сета са истинско предизвикателство за физиката и психиката на играчите.

Всички срещи от основната схема ще се играят с нови топки на клей кортовете на домакина, а след четвъртфиналите двубоите се провеждат на централния корт на БНТЦ със съдия на стол. Подобна организация предоставя атмосфера, много близка до професионалното ниво, до което един любител би искал да се докосне. Интерактив Тенис ще излъчи най-интригуващите мачове на живо в Youtube канала си.

Всички любители, които пожелаят да се включат в надпреварата, ще имат възможност да покажат наученото, тъй като жребият ще ги противопостави с играчи максимално близки на тяхното ниво в първите фази на квалификациите.

Това е уникален шанс за тях да изпитат емоцията от тениса и да придобият ценен опит. Всички отпаднали в първи кръг на квалификациите, получават едно безплатно участие в предстоящи турнири на Интерактив Тенис.

Освен удоволствието от играта, ще има награди за тенисистите достигнали до финалните фази на турнира, осигурени от спонсорите на състезанието.