Японецът Кей Нишикори е поредното голямо име от списъка с участници, което ще пропусне тенис турнира в София.

Финалистът от US Open през 2014-а е измъчван от контузии през целия сезон, като именно здравословното му състояние е причината, той да си даде по-дълга почивка. През 2020-а той изигра едва 6 мача, като спечели само два от тях.

Нишикори вече бе отказал Матърса в Париж, което породи сериозни съмнения около идването му в София. Вече е ясно, че японецът няма да радва родната публика, след като официално обяви края на сезона си.

Вчера от турнира се отказа и французинът Гаел Монфис, който е сред най-обичаните играчи по света заради атрактивния си стил на игра.

"Решението ми е, че повече няма да играя тенис през тази година.

Радвам се, че все пак успях да се върна на корта. За да продължа да играя на топ ниво обаче, аз трябва да съм сигурен, че съм на 100% здрав, а в момента не съм. Не е лесно да се завърнеш след операция на лакътя, но аз го направих.

Спадовете в играта ми са нещо нормално, но с нужната почивка и с добра подготовка, съм убеден, че ще се върна по-силен през следващия сезон.

Осве операцията, имам проблеми и с рамото си, заради което няма да мога да се състезавам в Париж и София. Просто трябва да се концентрирам върху следващия сезон", заяви Нишикори.