Адриан Андреев постигна най-голямата си победа в кариерата до този момент, обръщайки световния №81 Лойд Харис от ЮАР.

Това осигури на младия ни талант място във втория кръг на турнира от категория АТР 250 в Сингапур, а от началото на годината Андреев за втори път достига до тази фаза на турнира от това ниво. Там негов съперник ще е Алексей Попирин от Австралия, който е №114 в света.

Любопитно, че в предишните си три участия в основната схема на АТР турнири, Андреев винаги срещаше австралийци, които неизменно го побеждаваха.

Това бяха Матю Ебдън и Джон Милман в последните две издания на Sofia Open, като и първата ракета на страната Алекс де Минор в началото на годината в Анталия. Всички те бяха играчи топ 50 на ранглистата, докато Попирин изглежда добър шанс за прекъсване на австралийската прокоба за Андреев.

Макар да говорим за разлика от 309 позции в ползи на Попирин в ранглистата, днес се убедихме, че Андреев е способен да побеждава играчи от подобно ниво, а бъдещето му със сигурност е свързано с място в АТР тура.

Любопитно, че Алкесей Попирин отпадна във втория кръг на Australian Open в петсетова битка именно срещу Лойд Харис, който Андреев срази по-рано днес. В началото на месеца Попирин игра мач срещу първата ни ракета Григор Димитров в Мелбърн, където Гришо успя да се справи с 2:1 сета.