Новак Джокович похвали Григор Димитров след гладиаторксата битка помежду им в Мелбърн.

Сърбинът спечели мача им от третия кръг на Australian Open с 3:0 сета, но това изобщо не стана по най-лесния начин, като Ноле трябваше да отразява три сетбола в първия сет.

Джокович призна, че всяка точка в този мач е била от значение, а битката е била изключителна.

"Всяка точка и всеки гейм бяха от значение. Още от първата точка решаващите моменти започнаха. Беше важно да взема първи пробив, а още повече първия сет, защото не знаех как ще се чувствам.

Григор е човек, който истински уважам. Възхищавам му се, той е един от най-добрите ми приятели в Тура. Познаваме се отдавна и знам, че той е сред най-талантливите играчи.

Тук е от години, великолепен атлет е. Мислех, че два пробива в третия сет са достатъчни, но той игра силно и не се предаде. До последния удар не знаех дали ще спечеля. Битката беше изключителна, защото тези три сета се играха над три часа.

В последните мачове винаги се чувствам добре в началото, но кракът ми има своите падове и възходи. Намерих начин да победя. Ако бяха загубил един от сетовете, вероятно щяхме да играем пет, можеше и да не победя.

Всичко с тази травма е като влакче на ужасите. Изисква много повече физическа и психическа енергия от мен", сподели той.

Снимка: Getty Images