Новак Джокович далеч нямаше най-приятните си минути на корта по време на мача с Алексей Попирин, който беше спечелен с 3:1 сета.

На няколко пъти в хода на срещата сърбинът беше ядосан заради поведението на австралийските фенове, които нарочно вдигаха шум между първия и втория му сервис в опит да помогнат на своя сънародник.

Въпреки това Джокович спаси четири сетбола в рамките на третия сет и успя да се измъкне, показвайки за пореден път своята изумителна психическа устойчивост.

След края на мача Ноле говори за поведението на феновете, като не скри възмущението си. С един от тях дори влезе в директна разправа, като го призова да слезе на корта.

"Така е в Големия шлем, това е битка. Естествено, че ме дразни поведението на феновете, но трябва да го приема. Разчоарова ме един конкретен и влязох в комуникация с него. Призовах го да слезе и да ми каже в лицето, това което иска. След това ми се извиняваше и сякаш куражът му изчезна", каза Ноле.

Сърбинът беше подкрепен от изпълняващия ролята на коментатор Ник Кирьос, като австралиецът дори каза, че е готов да слезе и да се бие заедно с Джокович. Голямото приятелство между двамата не е тайна.