Новак Джокович коментира случилото се в последните дни в Белград и Задар, след като по-рано днес излезе позитивният резултат от теста му за вируса Covid-19.

Към световния №1 в тениса валят критики за организирането на "Адриа Тур", като първият заразен бе Григор Димитров.

"В момента, в който пристигнахме в Белград, отидохме да се тестваме - обясни Джокович днес в сръбската столица. - Моят резултат е положителен, както и този на съпругата ми Йелена, а резултатите на децата ни са отрицателни.

Всичко, което направихме в последния месец бе от сърце и с най-добри намерения. Турнирът трябваше да ни обедини и да сподели послание на солидарност и съчувствие за хората в региона.

Той бе организиран, за да помогне както на вече установени имена в тениса, така и на тепърва пробиващи състезатели. Да им даде достъп до състезание, докато различните турове са прекъснати заради ситуацията с Covid-19.

Надпреварата се роди с филантропска идея - всички спечелени от него средства отиват за хора в нужда и ме правеше щастлив това, че виждах колко силно откликват всички на това.

Организирахме турнира в момента, в който вирусът е отслабнал, вярвайки че условията са изпълними. За жалост, заразата все още е тук и е част от новата действителност, с която се все още се учим да живеем.

Надявам се, че нещата ще се оправят с времето и ще можем да се върнем към нормалния си начин на живот.

Изключително много съжалявам за всеки отделен случай на коронавирусна инфекция. Надявам се, че това няма да застраши ничие здраве и всички ще се оправят.

Оставам в самоизолация в следващите 14 дни, ще повторя теста си след пет дни."

След Григор Димитров положителни проби дадоха още Виктор Троицки и съпругата му, Борна Чорич, както и хора от екипа на българина - треньорът му Крис Гро и физиотерапевтът Алгис Христов. Тестовете на тенисиста Александър Зверев, треньора и организатор Горан Иванишевич, както и останалите хора, замесени в провеждането на турнира, са отрицателни.