Новак Джокович не спести нищо на младия Бен Шелтън, като след безпроблемната победа с 3:0 на полуфиналите на US Open, сърбинът му тръшна телефона.

Символичен жест, който именно американецът използва като радост след своите победи на корта.

Шелтън прави знак за телефон към феновете, а Ноле не пропусна да покаже на своя опонент къде му е мястото, като след шампионската точка също направи телефон, който след това тръшна.

Жест, който не очарова самия Шелтън, не очарова и публиката, кояот през целия мач съвсем логично подкрепяше своя сънародник, но Ноле не бе особено впечатлен от случващото се.

Да се заиграва с феновете е запазена марка на сърбина, който се класира на десетия си финал в Ню Йорк, но след това си призна в интервюто на корта, че на тази възраст всеки финал трябва да се приема като последен.

Снимка: Getty images

"Много съм доволен, че всичко приключи в три сета. Сега вече мога да мисля за най-важното предизвикателство.

Не мисля за рекорди или подобни неща. Все пак знам, че на тази възраст всеки финал може да е последен, заради което се старая да се възползвам максимално от всеки един момент.

Изправен съм пред историческа възможност, но не мисля особено по тази тема. Видяхте какво се случи преди две години, когато твърде много обмислях цифрите и рекордите преди финала. Тогава емоциите ме завладяха и не показах най-доброто от себе си.

Може би ще прозвучи арогантно, но аз не съм изненадан от резултатите си. Знам колко работа стои зад тях, знам какви усилия полагм и мисля, че го заслужавам.

Възрастта е само число. Чувствам се чудесно от физическа гледна точка. Не мисля за отказване, защото все пак съм на върха, няма причина да го правя. Ако младите започнат да ме разгромяват в Шлема, може би тогава ще помисля да спра с тениса", сподели той.