Микаел Имер се превърна в първия дисквалифициран тенисист за сезона, след като изригна мощно и почупи ракетата си на турнира в Лион.

Шведът допусна пробив за 5:6 в края на първия сет от мача срещу Артур Фис и полудя, като нанесе серия от много силни удари с ракетата си в основата на съдийския стол. Оттам невъзмутимо го гледаше португалският арбитър Рожерио Сантош, който бе поводът за агресията на Имер.

Точка преди пробива, португалецът отказа да слезе от стола и да провери къде е тупнала топката при удар на Фис - според Имер, в аут. Сантош се довери на решението на лайнсмена и даде знак играта за продължи. В следващото подаване на шведа се стигна и до пробива.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО С АГРЕСИЯТА НА ИМЕР>>>

След няколко секунди лудост, звук от трошене на ракетата и рекламната преграда на стола под рефера, Имер си седна на мястото за почивката.

Сантош извика супервайзор, който спокойно обясни на тенисиста, че е дисквалифициран и може да напусне корта.

Това се случи под бурните освирквания на публиката, а шведът стисна ръката на съперника, който гледаше цялата случка втрещено. Измърмори и едно "сори", но без да погледне арбитъра, а хората от трибуните дюдюкаха и тропаха с крака, недоволни от прекъснатия мач.

Имер е №53 в ранглистата и прави силен сезон, като не за първи път показва емоции. Но яростта му никога не бе стигала до такива крайности.

Това не е първи изблик на агресия и нерви по кортовете на най-високо ниво този сезон, като Новак Джокович, Даниил Медведев, Стефанос Циципас и още немалко топ играчи изпускаха нервите си в мощни словесни изригвания или чупене на ракети.

Но е първата дисквалификация, защото агресията в случая бе пряко насочена към рефера.