Възможността София да посрещне АТР турнир след по-малко от месец все пак още е жива, информира "Тенискафе".

Подобен вариант се появи преди седмица, когато АТР съвсем логично отмени надпреварата си в Тел Авив, предлагайки на София да заеме свободната квота за турнира между 6 и 12 ноември.

И тогава дохде абсурдната причина за отказ от наша страна. Причината бе, че "Арена Армеец" е заета за броенето на бюлетини при евентуален балотаж на кметските избори в София, а от ЦИК категорично отказаха да се местят в друга зала.

Все пак шанс за турнира все още има, защото казусът е отнесен до Столичната общинска избирателна комисия, където е проявено разбиране и има вариант, при който броенето на бюлетините да бъде преместено в друга залата.

Така "Арена Армеец" - единствената зала, в състояние да приеме тенис турнир от най-високо ниво, ще бъде свободна във въпросната седмица и турнир може и да има.

Още миналата неделя АТР официално обяви отмяната на турнира в Тел Авив, но вече цялата седмица няма информация кой град ще замести надпреварата. Това е ясен знак, че все още се водят разговори по темата, а и едва ли желаещите са толкова много.

Все пак говорим за турнир в последната възможна седмица от сезона, точно преди АТР финалите в Торина. Това е момент, в който доста от топ тенисистите просто могат да решат да си вземат по-ранна почивка за края на сезона и турнирът да не бъде изпъстрен от звездно участие.

Но каквито и тенисисти да дойдат, провеждането на Sofia Open е отлична спортна реклама на София и България, а досегашните издания на турнира несъмнено постигаха страхотен успех.