Тенис звездата Ник Кирьос ще трябва да се яви в съда в Камбера по обвинение за домашно насилие срещу бившата му приятелка.

Вестникът Camberra Times разкрива, че световният №10, който се готви за четвъртфинала си на "Уимбълдън" срещу Кристиан Гарин, трябва да се яви за делото след месец.

"Полицията потвърждава, че 27-годишен мъж от Уотсън е призован да се яви в съда на 2 август заради инцидент през декември 2021-а", се казва в официалното изявление на властите.

Става дума за австралийския ас на тениса, като законът го заплашва с двугодишна ефективна присъда, ако се докаже неговата вина.

Обвинението е от бившата му приятелка - модела Киара Пасари, с която се разделиха в края на 2021 година. Адвокатът на Ник - Джейсън Муфе, заяви, че неговият клиент е информиран за обвинението и осъзнава неговата сериозност.

Пререканията между двамата бивши възлюбени не са тайна, като по време на периода на карантина имаше спекулации за обтегнатите им отношения. Тогава дори полицията се намеси, за да ги раздели за известно време.

Кирьос не е единствената звезда на тениса с подобни проблеми. Срещу Александър Зверев също се води дело за домашно насилие към бившата му приятелка Олга Шарипова.

По съдилищата се явява и грузинецът Николоз Басилашвили заради обвинения в насилие към бившата му съпруга.

Засега обаче и в трите случая не са представени категорични доказателства.