Григор Димитров загуби от Кевин Андерсън в Торонто и се отправя към Синсинати за следващото предизвикателство.

Да бъдеш победен от финалиста на последния "Уимбълдън" в никакъв случай не влиза в графа "конфузно" или "сензационно".

Но експертите за тенис на канала "Скай спортс" разкритикуваха Григор, а думите им ни карат да се позамислим. И да ви питаме за вашето мнение.

"Ако аз съм треньор на Димитров, ще го заведа веднага на тренировъчното игрище и ще го накарам да изпълнява сервиси цяла вечер, а и утре сутринта - коментира Грег Руседски, бивш играч от елита на мъжкия тенис. - Самочувствието му явно е сринато, постоянно прави двойни грешки на важните точки. И това не е само днес, и в трите мача в Торонто го видяхме.

Той изобщо не знае какво се случва. Пропуска вляво, пропуска удар вдясно, после праща топката в мрежата... А би трябвало вече да е стигнал етап, в който е наясно какво върши и вярва в това, което прави."

Анабел Крофт, която също коментираше мача до Руседски, е на друго мнение.

"Не мисля, че въпросът е в тренировъчния процес - каза анализаторката. - Той има нужда от психолог, от някой, който да го научи да се справя с напрежението. Трябва да промени подхода и настройката си, особено на сервис. Нещо в главата му го спира да сервира така, както знаем, че може. И по 100 пъти да го прави на тренировка, и по 1000... Няма да помогне. Проблемът е по-дълбок.".

Какво мислите вие? Не са ли прекалени критиките към Гришо, който все пак е стабилен представител на топ 10 вече близо година, играе на добро ниво, въпреки че очевидно има отстъпление в резултатите от миналата година?

И къде, ако има, е проблемът?