Деветкратният шампион от Australian Open Новак Джокович не таи лоши чувства към Австралия и е оставил зад себе си отрицателните емоции, които изживя миналата година. Тогава сърбинът бе депортиран от страната и дори му бе наложена забрана да се връща в продължение на няколко години, като в крайна сметка санкцията бе отменена и сега Ноле отново ще играе в Мелбърн.

Той ще излезе срещу Роберто Карбайес Баенa (Испания) в първия си мач от тазгодишното издание на първия за сезона турнир от Големия шлем.

"Смятам, че ако таях някаква злоба, вероятно нямаше да мога да продължа и да се върна тук отново. Длъжен съм да подчертая, че положителната енергия, която съм получавал в Австралия, надминава в пъти отрицеталната, която се натрупа най-вече миналата година", коментира той.

Джокович е в серия от 33 поредни победи на Откритото първенство на Австралия. ПОследната му загуба бе през 2018 година, когато отпадна в четвъртия кръг от Хен Чун (Южна Корея).

Сръбската суперзвезда се завърна победоносно в Австралия, печелейки турнира в Аделаида, но същевременно е измъчван от контузия в задната част на бедрото.

"В последната седмица имам известни проблеми, но се надявам, че не е нещо сериозно", добави още 21-кратният шампион в турнирите от Шлема.

По програма Джокера трябва да излезе на корта на "Род Лейвър Арина" не преди 11:15 часа българско време във вторник.