Григор Димитров няма да излезе на корта днес за мача си от втория кръг на "Уимбълдън". Най-добрият български тенисист трябваше да се изправи срещу Юнчен Шанг от Китай в трети мач от програмата на корт №3, но в крайна сметка организаторите обявиха, че това няма да се случи.

Като причина посочиха напредващото време и прекално късният евентуален начален час на срещата между Гришо и Шанг. Така двамата ще премерят сили в четвъртък, като вероятно ще открият програмата на третия корт.

Колкото до днешната програма - преди Димитров и Шанг мачовете си трябваше да изиграят Сонай Картал (Великобритания) и Клара Бюрел (Франция) при жените, както и Томи Пол (САЩ) и Ото Виртанен (Финландия). Представителката на домакините надви французойката в три сета - 6:3, 5:7 и 6:3, докато срещата между Пол и Виртанен се проточи доста.

Двамата стигнаха до пет сета, като за капак на всичко играта бе спряна за известно време заради дъжд над Лондон след повече от три часа на корта. В крайна сметка американецът, който е №12 в света и в основната схема, победи - 4:6, 6:3, 5:7, 7:5 и 6:4.

В първия кръг Димитров победи Душан Лайович от Сърбия, докато Шанг, който е на 19 години, се справи с Кристиан Гарин (Чили).