Първата ракета на Русия - Дария Касаткина, коментира случващото се в нейната родина, не само около войната в Украйна, но и ситуацията с неуспешния поход към Москва на Евгений Пригожин.

Касаткина бе обект на доста критики от високопоставени лица в родината си, защото тя открито обяви хомосексуалната си ориентация, а освен това в последните месеци не криеше възмущението си от случващото се в Украйна.

Въпреки това Касаткина бе в основата на един от скандалите на "Ролан Гарос", когато с Елина Свитолина отказаха да се здрависат след мача си, а подобно нещо се случи и вчера на турнира в Ийстбърн, където друга украинка в лицето на Анелина Калинина отказа да се ръкува с рускинята.

След мача обаче първата ракета на Русия не пропусна да коментира случващото се у дома и заяви:

"В последните дни у дома е пълен хаос. Родителите му все още са в Русия, а някои от по-близките ми приятели живеят във Воронеж, където в последните дни влезе човекът с частната си армия.

Бях уплашена, а още по-страшното е, че при украинците положението е по-тежко. Разбирам как се чувстват и също се тревожа.

Измина година, а изобщо не знам още колко ще продължи всичко това. Случващото се е ужасно и няма смисъл да крия чувствата си. Трудно е да ги подтискаш, но нищо не зависи от мен.

Само, когато съм на корта не мисля за войната. Тенисът е моето убежище, макар и там да съм жертва на негативно отношение. Все пак съм благодарна, че мога да играя, включително и тук във Великобритания", заяви Касаткина.