Александър Лазаров и Александър Донски приключиха участието си на двойки в четвъртфиналите на Sofia Open.

Родните представители загубиха с 4:6, 3:6 от първите поставени в схемата Симоне Болели и Фабио Фонини.

Двамата са бивши шампиони от Australian Open при двойките и основни фаворити за титлата от София, като успяха да сломят съпртивата на сърцатия български тандем.

Трябва да отчетем, че след вчерашния си изтощителен мач на сингъл, Александър Лазаров до последно се колебаеше дали този двубой изобщо да се състои. Въпреки болката и умората, Лазаров стисна зъби и излезе на корта, но за съжалание той и Донски не успяха да покажат най-добрия си тенис.

Всичко днес започна страхотно за тях, с пробив в четвъртия гейм, който им даде аванс от 3:1, но за съжаление бърз рибрейк изравни резултата на корта.

Ключов се оказа деветия гейм, защото тогава Фонини и Болели осъществиха нов пробив, поведоха с 5:4, а след това го затвърдиха за 6:4 в първия сет.

Във втората част нещата бяха доста по-изразителни, защото италианците набързо поведоха с 3:1, а след това нов пробив в деветия гейм оформи крайното 6:3.

Така последните представители на България в турнира остават Пьотр Нестеров и Янаки Милев, които по-късно днес се изправят срещу вторите поставени - Рафаел Матош от Бразилия и Давид Вега Ернандес от Испания.