11 месеца след драматичните събития за Новак Джокович в Австралия, сръбският тенис шампион се готви за завръщане в страната, но този път се предполага, че това трябва да се случи без каквито и да е перипети.

Сърбинът получи "зелена светлина" от властите и макар да няма промяна във ваксинационния му статус, той ще може да влезе в страната, за да участва на турнирите от началото на сезона.

По план Ноле ще открие 2023-а с надпреварата от категория АТР 250 в Аделаида, преди да се насочи към турнира от Големия шлем - Australian Open.

Именно това е топ новината в света на тениса в периода, в който няма мачове и всички топ звезди са в процес на подготовка, а в Австралия решиха да проверят какви са настроенията от идването на Новак Джокович на тяхна територия.

Проучването показа, че 41% от феновете страната не са очаровани, че забраната за посещение на Джокович в страната бе вдигнато от новото правителство, дошло на власт.

Именно така санкция бе наложена на Джокович преди година, когато той опита да влезе на австралийска територия без ваксина срещу коронавирус. Тогава подведен от разрешението да участва на Australian Open той пристигна в Австралия, за да разбере, че местните власти няма да го пуснат.

Така се стигна до драматични дни на напрежение и скандали, след които Джокович бе екстрадиран, а освен това му бе наложена забрана за посещение в рамките на три години.

В разгара на тези събития преди 11 месеца, същото проучване показа, че неодобрението към Новак Джокович е на 71% от местните фенове, които не искат да виждат сърбина в страната си.

Днес то е доста по-малко, но все пак изненадващо сериозно, предвид факта, че преди ваксинационната сага, деветкратният шампион от надпреварата бе сред любимците на публиката.

30% от анкетираните са заявили, че нямат търпение да гледат Новак Джокович на кортовете в Австралия, като преди почти година те бяха едва 14%.

Останалите около 29% от анкетираните са заявили, че не се интересуват от това дали точно Джокович ще участва на Australian Open.