Световната №5 Каролина Плишкова беше жертва на едно от най-лошите съдийски отсъждания в настоящия тенис сезон.

На турнира в Рим най-добрата чехкиня излезе срещу Мария Сакари (Гърция) в мач от втория кръг на надпреварата и загуби по с 1:2 сета (6:3, 3:6, 5:7).

При 5:5 и равенство в третия сет Плишкова направи смач, при който всички на корта видяха, че топката е категорично в полето, но една от съдийките шокиращо отсъди аут.

Още по-изненадващо бе, че съдийката на стола Марта Мрозинска се съгласи, защото "е изгубила отпечатъка". Ситуацията за пореден път поставя въпроса защо няма ястребово око в клей сезона.

Сакари спечели гейма и в последствие мача, а Плишкова разби с ракетата си стола на съдията. Нейният треньор пък показно размаха среден пръст пред камерите.

След мача дори победителката Сакари зае страната на колежката си:

"Не видях много добре топката, защото бях от другата страна на половината ми. Само чух отсъждането. Разочароващо е, че това се сучи в един много хубав мач. Атмосферата беше чудесна. Тя е силен съперник и когато я видях на мрежата се обърнах и си казах: "Висока е 190 см., няма как да пропусне този удар".

Сестрата на Каролина, Кристина, си пожела Марта Мрозинска никога да не е съдия на мачове на нея и сестра ѝ, а бившата №1 на двойки Рене Стъбс сподели: "Скъсваш си задника, за да те ограбят накрая. И даже ще глобят нея, а не съдията."