Още един любопитен, но и изнервящ за играчите протест се случи в тениса - на турнира във Вашингтон, където играе и Григор Димитров.

По време на мача на първия поставен в схемата Тейлър Фриц и големия и неостаряващ Анди Мъри, към корта полетяха големи цветни топки, а няколко души опитаха да влязат на игрището.

Те бяха блокирани от охраната, но арбитърът прибра на столовете им тенисистите от съображения за сигурност. Чуваха се възгласи, а десетина души бяха изведени от гардовете, преди срещата да бъде подновена.

ВИЖТЕ КАРТИНА ОТ ВАШИНГТОН>>>

Те са от организация на природозащитници и протестът им бе срещу добива на петрол и вредата от него за околната среда.

"Не разбирам как по този начин очакват да станат симпатични на хората с каузата си - изказа се критично Фриц, който спечели мача с 6-7 (2), 6-3, 6-4. - Разбирам идеята, но като проваляш удоволствието на всички около теб, трудно ще намериш симпатизанти."

Подобна случка имаше на мача на Григор Димитров срещу японеца Шо Шимабукуро от първия кръг на "Уимбълдън" преди около месец.

В същото време Гришо вече знае съперника си на полуфинала в турнира - това е британецът Дан Евънс. Той спечели срещу Франсис Тиафо от САЩ с 6:4, 7:5. Първата ракета на България стигна тази фаза без игра заради отказване на французина Юго Умбер късно вечерта в петък.

Срещата на Димитров и Евънс е втора в програмата на полуфиналите, като ще започне около 3:30 ч след полунощ на събота срещу неделя.

Предаването ще бъде по MAX Sport 1 HD, а този двубой ще бъде предхождан от първия полуфинал - Фриц срещу Талон Грикспор.

Българинът и британецът са се срещали 5 пъти, като балансът е 3-2 победи за Димитров. Любопитно, Евънс спечели мач срещу Гришо точно на същия турнир във Вашингтон преди 7 години.