Сериозен скандал на "Уимбълдън"!

Въпреки че организаторите се похвалиха, че са осигурили куп полицаи под прикритие, които да следят за редa, двубоят на Григор Димитров бе прекъснат след акция на неизвестен мъж.

Българинът водеше с 1:0 сета срещу японеца Шимабукуро, когато активист нахлу на корта и разпръсна парчета от пъзел. Камерите уловиха инцидента, а на кутията на пъзела бе изобразен именно тенис комплексът в "Уимбълдън".

Веднага след това пък и жена нахлу и седна на тревата. По първите информации, те тротестират срещу добива на петрол.

Именно това пишеше на тениските на мъжа и жената (снимките долу), които хвърляха дребните парчета от пъзел по тревата - "Just Stop Oil" (Просто спрете петрола).

Съдията веднага прибра двамата тенисисти, за да се гарантира безопасността им. А двубоят бе прекъснат за трети път, след като в същия миг заваля и дъжд.

БТА

Преди поредното спиране Димитров водеше с 6:1, 1:0, но и двамата тенисисти видимо бяха изнервени - и от случилото се, и от времето. Мачът трябваше да се играе във вторник, но бе отложен за днес.

А след това два пъти е спиран заради дъжда.

Инцидентът пред очите на Григор пък повдига нови въпроси за сигурността на тенисистите.

Още повече, че подобни акции понякога не са никак безопасни, след като в последните месеци активисти разливаха боя и се връзваха за мрежата в знак на протест срещу различни каузи.

Снимка: AP/БТА

Снимка: AP/БТА