Андрей Рубльов използва социалните мрежи, за да благодари за уваженото му обжалване след дисквалификацията, която получи на полуфиналите в турнира в Дубай.

Тогава вторият най-добър руски тенисист получи служебна загуба срещу Александър Бублик в заключителната фаза на третия сет, след като се разкрещя на един от лайнсмените.

Рубльов не беше доволен от липса на отсъждане на аут, а след това го дисквалифицираха, защото е използвал обидни реплики към съдията.

ВИЖТЕ ВИДЕО ОТ ИНЦИДЕНТА >>>

Обжалването помогна на руснака да му бъдат върнати спечелените пари и точки от турнира, а той благодари, но и поиска промяна в правилата.

"Искам да благодаря на комитета за одобряването на моето обжалване и за промяната на дисквалификацията. Надявам се в бъдеще ATP да разгледа правилото и да го промени, така че съдията да не може да променя хода на мача, като не дава на играч да използва видео повторение. Въпреки че съм разочарован, че не завърших полуфинала си в Дубай, съм благодарен за подкрепата в последните два дни. Получих много съобщения. Благодаря на всички, които ме подкрепят и обещавам, че ще приема това за урок и ще опитам да бъда по-добър човек", написа Рубльов.

Той е недоволен от правилото на ATP, което позволява на съдията на стола да не уважи искане за "ястребово око" в дадени ситуации.

Рубльов получи подкрепа от други тенисисти, като сред тях бяха Дария Касаткина, Алехандро Давидович Фокина и Дона Векич.