Екатерина Александрова сложи край на мечтата за "слънчев дубъл" на Ига Швьонтек, като я победи с 6:4, 6:2 в Маями тази сутрин.

Рускинята спечели за втори път срещу полската звезда, като първият успех над нея дойде преди повече от три години. Разликата е, че тогава Ига още не бе №1 в световната ранглиста. А Александрова никога до тази сутрин не бе записвала успех над лидера в нея.

Но го направи - проби още в откриващия гейм на мача, за да вземе първия сет, въпреки че Швьонтек опитваше бясно да върне брейка.

Екатерина обаче допусна само една точка за пробив в цялата първа част, което говори колко добре се представяше на свое подаване.

Във втория сет тя бе още по-убедителна, като дори не даде точка за пробив на Ига, а сама нанесе два удара на нейно подаване, за да спечели мача.

Наградата за световната №16 е среща на четвъртфинал с Джесика Пегула от САЩ, победила по-рано сънародничката си Ема Наваро със 7:6, 6:3.

За световната номер 5 Пегула това е трети пореден четвъртфинал в Маями, а за рускинята - втори в кариерата.

Швьонтек пък ще е разочарована, че не успя да затвори дубъла на двата големи турнира от сериите WTA 1000 в Щатите. Преди седмица тя вдигна трофея в Индиън Уелс.

Вижте резултатите от нощта: