Арина Сабаленка се класира по драматичен начин за финала на US Open при жените, а двубоят й с Мадисън Кийс се превърна в трилър.

Тенисистката от Беларус предотврати изцяло американски сблъсък за трофея и ще спори в събота с Коко Гоф, след като успя да вземе ценната победа с над 2 часа и половина игра и резултат 0:6, 7:6 (1), 7:6 (10:5).

При доста от ключовите моменти в двубоя камерите уловиха Сабаленка да отправя тежки ругатни по адрес на щаба си. Тя псуваше на майка най-близките си, а действията й шокираха зрителите.

След двубоя финалистката даде любопитно обяснение за държанието си, което бе широко обсъждано в тенис средите.

"Знаехме, че този полуфинал ще е много тежък и трябва да дам воля на емоциите си. Иначе ще се изям сама себе си отвътре. Затова и крещях, псувах ги на майка. Но те знаят колко много ги обичам. И също така знаят какви са причините за това", обясни още тенисистката, която ще оглави ранглистата на WTA от новата седмица.

И още нещо любопитно - във финалния тайбрек Сабаленка поведе със 7:3 и си помисли, че това е краят на двубоя, като започна бурно да празнува победата си. Наложи се бързо да й се припомни, че се играе до 10 точки.

"Мислех, че играем тайбрек до 7. Бях извън времето и мястото. Благодаря на хората от екипа ми задето ме подсетиха, че продължава до 10. Много е важно, че след тази реакция успях да се съсредоточа и да доведа нещата до край. Защото всичко можеше да приключи по съвсем различен начин", допълни тя.