Анди Мъри се е възстановил навреме от контузията, която наруши подготовката му за US Open и ще вземе участие в последния за годината турнир от Големия шлем. Шотландецът, който получи рицарско звание от покойната кралица Елизабет през 2019 година, не можеше да изпълнява сервис на тренировки заради разкъсване на коремен мускул.

Именно поради тази причина 36-годишният ветеран - бивш №1 в света и трикратен шампион от Шлема трябваше да откаже участие от подгряващите надпревари за Откритото първенство на САЩ, съответно в Торонто и Синсинати.

"Първите пет или шест дни след диагнозата беше много трудно. Но в последните пет-шест дни тренировките бяха наистина добри и не съм имал проблем при сервиса. Очевидно е, че не можеш да изкараш една седмица без да изпълняваш начален удар и после да започнеш наново. Трябва да го правиш постепенно. Мускулите ми вече са добро", заяви Мъри.

В първия кръг в Ню Йорк той се изправя срещу Корентен Муте (№71 в световната ранглиста), а ако успее да го елиминира, то във втория кръг го очаква потеницален двубой срещу Григор Димитров.

Първата ракета на България ще играе с Алекс Молчан (Словакия) в първия си мач на "Флашинг Медоус".