Сблъсъкът на Алекс де Минор (Австралия) и Яник Синер (Италия) е перлата на четвъртфиналите от турнира Sofia Open, които са днес в зала "Арена Армеец".

Двамата са сред най-големите таланти в мъжкия тенис, като играха на финал в последното издание на Финалните серии Next Gen, където бяха събрани най-силните младоци. Преди година този двубой спечели Синер (на основната снимка).

В момента Де Минор е №23 в ранглистата, а съперникът му - №44. И двамата имат амбиции за силен завършек на сезона, а за тях той приключва в София.

Този мач е втори в програмата днес, като започва след първия края на първия четвъртфинал от надпреварата - Адриан Манарино (Франция) срещу Раду Албот (Молдова). С тази среща се открива тенис маратона в "Арена Армеец", с начален час 12.

Победителите от първите два сблъсъка се изправят на полуфинал в София.

След сблъсъка на суперталантите Де Минор и Синер, идва време за сблъсъка на двойки Фабрис Мартин/Уго Ниш - Джейми Мъри/Нийл Скупски, след което е време за пауза и старт на вечерния сеанс.

Него открива третият четвъртфинал, като началото е 18 часа.

Там ще се срещнат Джон Милман (Австралия) и Вашек Поспишил (Канада), а програмата затваря последният дуел от тази фаза: Ришар Гаске (Франция) - Салваторе Карузо (Италия). Победителите от тези два мача ще оформят втората полуфинална двойка.

Така все още има теоретична възможност да видим изцяло австралийски, френски или италиански финал на турнира Sofia Open, след като по двама представители на тези страни са в играта, и то от различните страни на схемата.

Всички двубои днес ще се предават по Диема спорт 2 след 12 часа.