Световната №1 Ига Швьонтек отпадна още в третия кръг на "Уимбълдън", сътворявайки най-голямата сензация в женската схема на турнира до момента.

Швьонтек допусна сензационен обрат и загуби с 6:3, 1:6, 2:6 от световната №35 Юлия Путинцева от Казахстан.

Така "Уимбълдън" продължава да е истински кошмар за петкратната шампионка от Шлема, която на фона на силните си представяния на останалите турнири от Шлема, продължава да има огромни проблеми на трева.

В последните три изания на "Уимбълдън" Швьонтек имаше едно отпадне в третия кръг, едно в четвъртия и едно достигане на четвъртфинал. Резултати, твърде разочароващи на фона на нещата, които полякинята прави в другите турнири.

И неприятната традиция бе спазена, защото Швьонтек си тръгва от третия кръг, при това по доста шокиращ начин.

Макар да не направи най-силните си мачове, тя успя да тръгне на "Уимбълдън" с две чисти победи, а когато днес спечели откриващия сет с 6:3, нищо не предвещаваше случилото се след това.

Путинцева не само постигна обрат и най-значимата победа в кариерата си, но го направи давайки само три гейма на Швьонтек за два сета - 6:1, 6:2, с което детронира световната №1.

Така кошмарите на тенисистките от топ 10 продължават с пълна сила, като в рамките на три кръга отпаднаха седем от поставените в топ 10.

Сред тях е и финалистката от последните две издания на "Уимбълдън" - Онс Жабер, която днес загуби с 1:6, 6:7, от Елина Свитолина от Украйна.