Серина Уилямс най-после не издържа на серията публикации и въпроси около екстравагантния екип, с който играе на Australian open.

Американската звезда мачка на корта в Мелбърн в червено и черно, прилепнало по тялото подобие на боди, наречено "костюм на жената-котка" от модни експерти.

Едното бедро обаче е голо, а другото - покрито от крачол на бодито.

Изобщо, както обикновено, Серина не разочарова в това да е различна и във визията, не само в мощната си и не оставяща шансове на съперничките игра.

Снимка: AP/БТА

"Измислихме го в последния момент - обясни най-сетне при поредния въпрос около екипа Уилямс. - Аз имам своя стил, опитвам винаги да внеса оригиналност. Не мога да играя изцяло в бяло, нали? Усещах, че искам нещо такова, нещо "ала Серина", нещо мое, типично за мен.

Затова възложих на екипа на Nike да сътвори това, идеята е почти изцяло моя. Нямаха дори време да го направят за продажба, има само партида за мен тук в Австралия. Наистина се случи в последния момент. И е доста различно, признавам.

Много е лек, много е удобен. Материята е "дишаща", а това в жегата на ранните мачове в Мелбърн е ключово. Естествено, трябва да нося отдолу бельо и сутиен, тъй като екипът е доста прозиращ.

Но цветът е страхотен. А и побеждавам в него, какво повече мога да искам?!"