Серина Уилямс се завръща да играе в Торонто на турнира от сериите WTA 1000 през август, само месец, преди да навърши 41 години.

За пореден път се оказва, че слуховете за отказване на легендата са силно преувеличени, а те отново се появиха след участието на Серина на "Уимбълдън".

Трикратна шампионка в Канада, тя е включена в списъка за турнира, в който са всички най-големи звезди на женския тенис в момента. Води го Ига Швьонтек, световната №1, а в него се четат имената и на последните две шампионки - Бианка Андрееску (2019-а) и Камила Джорджи (2021 г.).

През 2020-а нямаше надпревара заради пандемията.

Именно финалът през 2019-а не дава мира на Серина, като остава един от най-болезнените спомени за американката. Тя стигна до мача за трофея срещу младата Андрееску, но след само 4 гейма и 19 минути на корта се отказа заради мускулен спазъм в гърба, който не позволяваше да се движи нормално.

Болката бе толкова силна, че Серина - нетипично за нея, се разплака на корта и разтърси публиката, гледаща драмата на голямата шампионка.

Сега явно Уилямс иска да изтрие спомена със силно представяне на същото място. В момента тя е №407 в ранглистата, след като не бе играла точно година от "Уимбълдън 2021" до "Уимбълдън 2022".