Носителката на 23 титли от Големия шлем - Серина Уилямс, може да пропусне "Уимбълдън". Това призна треньорът й Патрик Муратоглу пред "Ройтерс".

Серина записа разочароващо представяне на Ролан Гарос и отпадна още в третия кръг след поражение в двата сета от младата си сънародничка София Кенин.

Оказа се, че Серина е имала проблеми с травма преди сблъсъка, а това може да я спре от участие на "Уимбълдън", където има 7 титли. Турнирът в англисйката столица започва на 1 юли.

"Все още не знам дали ще играе. Преди това няма да участва на други турнири, защото нейната цел е да бъде освободена от всякакви контузии и да не изпитва болка. Ако успее да играе, ще бъде страхотно.

Тя е контузена, трябва да се реши проблема. Проблемите са два. Тя няма да може да се подготви нормално за "Уимбълдън", а и вероятно ще трябва да играе с болка.

Аз съм на мнение, че е по-добре да не играеш, ако не си напълно готов. Това обаче е само едната гледна точка. Другата е, че Серина десетки пъти е печелила, когато не е напълно готова, тя винаги намира начин.

Спомянм си, че спечели Ролан Гарос с температура 40 градуса. Триумфира в Австралия, ез да е тренирала преди това. За Серина няма правила", заяви Муратоглу.