Новак Джокович даде страхотна реч след спечелването на 23-ата си титла в Големия шлем.

Сърбинът триумфира на "Ролан Гарос" за трети път в кариерата си и задмина Рафаел Надал по най-важния показател в света на тениса.

Пред феновете той похвали финалиста Каспер Рууд за страхотния професионализъм и призова децата, които мечтаят за големи неща, да творят съдбата си и да не мислят за миналото.

"Каспер, ти си един от най-позитивните хора в тениса. Всеки те уважава и това е съвсем заслужено. В наше време е важно някой да има човешки ценности, а ти и твоят екип заслужавате огромно уважение, защото сте големи професионалисти и стойностни хора.

Към моето семейство - знаете през какво сме минали, знаете какво трябваше да изтърпим. Знаете колко е труден всеки ден да продължаваш да преследваш целта си. Благодаря за огромното търпение и разбиране. Със сигурност съм ви поизмъчил, но вие сте моята опора, моята скала.

Имах късмета да спечеля 23-и титли в Големия шлем и това е невероятно чувство. Трудно ми е да го опиша. Децата ми са тук и винаги съм се опитвал да им предам някои послания и ценности. В такива моменти можеш да получиш вдъхновение, което да промени живота ти. Искам да изпратя послание към всяко дете, което се е насочило към тениса или друг спорт или друга сфера на живота. Не спирайте да мечтаете. Аз имах мечтата да спечеля "Уимбълдън" и да стана №1 в света. Много съм щастлив, че мечтата ми се сбъдна.

Имах усещането, че мога да създам моята съдба и да постигна всяко нещо, което мечтаех с всяка клетка от тялото си. Трябва да забравите какво се е случило в бъдещето и да не мислите за бъдещето. Ако искате да е по-добро, трябва да го създадете сами.

Искам да благодаря на спортните звезди, които са тук - Жиру, Ибра, Мбапе, Том Брейди. Благодаря ви, че ни подкрепяхте и се надявам да сте се забавлявали", каза Ноле на церемонията по награждаването.