Министърът на младежта и спорта Весела Лечева се срещна с президента на Международната федерация по тенис Дейвид Хагърти в София.

Шефът на световния тенис е у нас по покана на ръководството на Българската федерация по тенис.

Той е член на Международния олимпийски комитет (МОК), Борда на директорите на Женската тенис асоциация (WTA) и на Залата на славата на световния тенис (ITHF).

"За нас е огромна чест член на МОК да засвидетелства огромно доверие не само към българския спорт, но и към развитието на българския тенис.

Тенисът е един от най-атрактивните спортове, които могат да дадат възможност на подрастващите да заемат своята активна роля и чрез спорт да запълват своето свободно време. ", каза към госта Лечева.

Тя отбеляза също така, че през изминалата година младите български тенисисти - до 16 и 18 години показаха, че са сред най-добрите в света.

Това е знак, че се работи правилно с подрастващите и те имат всички шансове един ден да станат част от световния елит.

"Благодаря ви за възможността да говорим за спорта в България и начините, по които Международната федерация по тенис може да подпомага страхотната работа, която върши българската федерация с ваша подкрепа.

Виждаме възможност да работим заедно с министерството, българската федерация, националния тенис център и международния тенис център, в който да се обучават тенисисти и треньори на високо ниво в София", коментира Хагърти.