Микаела Шифрин остана на крачка от историята и ще трябва да почака за големия рекорд в Световната купа по ски-алпийски дисциплини.

Американката изненадващо остана на второто място в слалома в чешкия зимен център Шпиндлерув Млин и така продължава да има 85 победи в Световната купа, с една по-малко от рекордьора Ингемар Стенмарк.

Днес Шифрин даде най-добро време в първия манш и всички очакваха да видят исторически миг, когато тя започна второто си преминаване на трасето. Американката обаче загуби фатални стотни от секундата в средата на трасето и остана само на 0.06 секунди от победата.

Едва ли някой се съмнява, че Шифрин ще изравни и впоследствие подобри този рекорд, но това очевидно няма да стане толкова лесно.

Победителка днес стана Лена Дюр от Германия, която след второто си място вчера, днес се поздрави с усепха благодарение на страхотния си втори манш.

На трето място се нареди Жринка Лютич от Хърватия, като за 19-годишната скиорка това бе първо качване на подиума в Световната купа.

В подреждането за Големия кристален глобус трудно може да говорим за интрига, защото Микаела Шифрин има 1687 точки, а втора е Петра Влъхова с 966.