След поредното силно издание на софийския тенис турнир от ATP 250, оказва се, че планираната за началото на следващата година надпревара е изправена пред неочакван проблем.

Ето съобщението на организаторите, разпространено до медиите, след като се появиха публикации, че догодина няма да има Sofia Open.

"Sofia Open иска да внесе яснота заради всички съмнения, породени от информация, която в момента циркулира в медиите. В публикувания календар на АТР за 2023 г. датите на Купа Дейвис са в конфликт със Sofia Open.

Това създава проблем за Sofia Open, тъй като през февруари 2023 г. националният отбор на България ще гостува на Нова Зеландия в мач за влизане в Световна група I на Купа Дейвис.

В този контекст се извършва текущо преструктуриране на календара и АТР е в дискусии с партньорите на Sofia Open - Brandplus и Българската федерация по тенис.

Официално ще информираме обществеността за решението и бъдещето на Sofia Open веднага след като тази информация стане достъпна за разкриване и споделяне с всички.

Благодарим за търпението и разбирането по този въпрос."