Семейството на Новак Джокович има двоен повод за празник. В неделя Ноле победи Стефанос Циципас на финала на турнира в Рим и спечели 87-а титла в професионалната си кариера.

Малкият му син Стефан също е имал повод за радост. Хлапето спечели първи тенис турнир в живота си.

"Пътешествието ми на тенис родител започва успешно. Синът ми спечели турнир. Гордея се с постижението му и го обичам много. Имаме слънчев дубъл. Става дума за много малък клубен турнир, но той все пак е още дете. На 7 години е. Успехът е повод за гордост, но най-важно е, че го видях да играе с любов", каза Джокович.

Световният № 1 е готов да помага за спортното развитие на детето си, като дори му дава уроци.

"Вчера заспа късно, защото беше завладян от вълнение. Показваше ми как ще удря топката. Забавното е, че аз практикувах същото на неговата възраст. В очите му видях радостта и чистата емоция от любовта към тениса. Никога не съм го карал да играе тенис против волята си. Аз вярвам в свободната воля на децата ми. Стефан винаги е искал да е около мен, когато съм на корта. Ако иска да продължи, ще се радвам да преживея това приключение с него, за да му помогна по всеки възможен начин. Той ми напомня за онази детска енергия, която губим, защото приемаме всичко сериозно", каза шампионът.

Подкрепата, която той оказва на сина си е напълно нормална, но събуди изненада в много тенис фенове. През 2020-та година Джокович беше казал, че не би позволил на децата си да се занимават с тенис.

"На първо място съм баща. Не искам да съм треньор на децата си. Напрежението в тениса е голямо. Няма да ги стимулирам да станат тенисисти", обяви сърбинът тогава.

Успехът на сина му е променил мнението на звездата. Сега той застава плътно зад него и е готов да го подкрепи в преследването на мечтаната тенис кариера.