Яник Синер дочака първия си финал в Големия шлем и го достигна по най-впечатляващия начин - с убедителна победа над над доминатора в тази надпревара Новак Джокович.

Младият италианец триумфира с 3:1 сета на централния корт в Мелбърн и показа, че не случайно е считан за един от най-талантливите играчи в тура. Със своята скромност и усърдна работа титла в Големия шлем изглежда неизбежна, независимо дали ще бъде постигната тази година в Мелбърн.

За южнотиролеца това беше трета победа в седем мача срещу Ноле, като предишните две дойдоха на ATP финалите и Купа "Дейвис" през миналата година.

Ето какво каза той след края на големия мач:

"Беше много труден мач за мен, въпреки че първите два сета говорят друго. Имах усещането в началото, че той не играе най-добрия си тенис. Имах късмета бързо да дръпна в резултата, но след пропуснатия мачбол нещата се промениха.

Знаех, че трябва да съм готов за голяма битка, защото той е обръщал много мачове от 0:2 сета. Той доминира толкова дълго време на Australian Open и знам, че ако искам да направя нещо голямо, трябваше да мина през него. Ще помня днешната атмосфера през целия си живот.

Трябва да попитате Джокович какво е това в играта ми, което го затрудняваме. Играем по подобен начин. Опитаме да връщаме топките на високо темпо. Опитах се да разчитам играта му и не винаги успявах.

В края на миналата година изиграхме много мачове и това със сигурност е важно. В Големия шлем обаче е съвсем различно.