Какъв мач! Който не е гледал срещата между Новак Джокович и Марко Чекинато на четвъртфиналите на тазгодишния "Ролан Гарос", трябва да се поправи.

Италианецът продължава да пише историята си след победа с 3:1 (6:3, 7:6(2), 1:6, 7:6(11) за три часа и половина.

Срещата беше епична, най-красивата от началото на турнира и ще остане със златни букви в историята. Не само заради голямата изненада, но и заради начина, по който бе постигната.

Снимка: Getty Images

Световният №72, който преди две години можеше да бъде изхвърлен от тениса за уреждане на мачове, нямаше победа в Големия шлем преди началото на този турнир.

Той обаче продължава да върши чудеса, а сега жертвата бе шампионът от 2016-а.

Снимка: Getty Images

Срещата беше великолепна, а тайбрекът в последния четвърти сет - епохален. Чекинато го взе с 13:11 точки след общо четвъртия си мачбол и три изпуснати сетбола за 2:2 от съперника. Двамата просто не отстъпваха. Ноле се бореше като лъв, а съперникът му бе точен като швейцарски часовник.

Снимка: Getty Images

Мачът може да влезе в учебниците по спортна психология. Сърбинът показа толкова много емоции в хода на всичките три часа и половина, колкото не беше в последните две години. Същото важеше и съпругата му Йелена, която не спря да го окуражава на трибуните.

Победителят обаче можеше да е само един и това бе сицилианецът, който ще излезе срещу Доминик Тийм на полуфиналите.