Разследването срещу Новак Джокович в родината му Сърбия приключи, а заключението на местната прокуратура е, че световният №1 е тениса не е извършил никакви нарушения.

Покрай скандалите на Ноле в Австралия, срещу него започнаха и проверки в западната ни съседка дали той е нарушавал своята карантина, както и дали представеният от него сертификат за изкарано заболяване е фалшив.

Заключението е, че на 16 и 22 декември 2021 г. Новак Джокович си е направил легитимни PCR тестове, като именно в този период сърбинът твърди, че е бил заразен с коронавирус.

От прокуратурата разкриха, че разследването не е започнало заради световната медийна истерия около Ноле, а след постъпил официален анонимен сигнал за евентуалното му нарушение.

Според сигнала, Новак Джокович е изфабрикувал положителните тестове, за да може да получи медицинско изключение за участието си на Australian Open.

Той всъщност и получи такова от организаторите на надпреварата, но проблемът му там бе с граничните власти при влизането в страната.

Така с доказването на преболедуване, Новак Джокович спокойно ще може да участва на "Ролан Гарос". Там според актуалните правила, преболедувалите вируса се освобождават от необходимостта от ваксина.

Разбира се, до началото на турнира има достатъчно време правилата във Франция да се променят драстично, макар очакванията да са за тенденция към отпускане на мерките из целия свят.