Осемкратният шампион от Шлема - Ненад Зимонич, ще помага на Новак Джокович в следващите седмици или месеци.

Това стана ясно, след като преди няколко дни Джокович обяви края на доста успешното партньорство с Горан Иванишевич, помогнало му да спечели 12 титли от Шлема и тотално да доминира тениса в последните няколко години.

Самият Джокович сподели, че изобщо не е сигурен дали ще назначава треньор, но от няколко дни край него е дорбият му приятел от отбора за Купа "Дейвис" Ненан Зимонич.

Неговата роля не е уточнена и официализирана, но при всички положения той помага в подготовката на Ноле за сезона на клей.

Ненад Зимонич е истински специалист в играта на двойки - бивш №1 и има три титли от Шлема при мъжките двойки и пет при смесените.

Зимонич и Джокович спечелиха Купа "Дейвис" рамо до рамо през 2010-а. В периода 2017-2020 той бе и капитан на Сърбия и също така помогна за спечелването на ATP Cup.

Със сигурност Ноле е предпочел да заложи на човек, който добре познава, а и също така човек с изключително богат опит в тениса.

На този етап няма яснота дали Зимониче ще продължи да помага на Ноле и след турнирите на клей, или това е нещо временно са за няколко седмици.