От днес до петък на базата на ТК"Фаворит" в парк "Писковец" в Пазарджик ще се проведе Национален тенис лагер за тенисисти от 12 до 18-годишна възраст. Целта на този лагер е подготовка за започващия сезон на клей и доброто представяне на българските таланти на предстоящите турнири.

Българска федерация по тенис е осигурила изключително силен международен календар за следващите месеци. През месец април България ще бъде домакин на четири международни турнира.

От 9 април в Пловдив ще се проведе силния турнир от категория J300 за юноши и девойки в Пловдив. Седмица по-късно Хасково ще бъде домакин на турнир от категория J200 за юноши и девойки.

От 22 април в Пазарджик ще се проведе турнир до 14 г. от трета категория на Тенис Европа в Пазарджик. От 29 април Бургас ще бъде домакин до 14 г. от същата категория на Тенис Европа.

През този уикенд в Пловдив и Хасково пък започват първите турнири от веригата "Kinder+" за 2024 г. в България. За осми пореден път в България ще се проведат турнири от веригата "Kinder+".

Лагерът в Пазарджик беше открит от Стефан Цветков - президент на Българска федерация по тенис и Орлин Станойчев - член на УС на БФТ. Станойчев е първият българин достигал до топ 100 на световната ранглиста за мъже. В кариерата си има пет турнирни победи на сингъл и пет на двойки. След приключване на състезателната си кариера е капитан на отбора на България за Купа Дейвис (2003 - 2005 г.).

 

Тенисисти участващи в лагера:

Момчета до 12 г.:

Бруно Дженев - ТК "Макс Про 2020"

Александър Борисов - ТК "Макс Про 2020" 

Момичета до 12 г.:

Карла Бързакова - ТК "НСА"

Изабела Жечева - ТК "Некст Джен"

Рая Петкова - ТК "Про Спорт" 

Момчета до 14 г.:

1.Пламен Колев - ТК "Про Спорт"

2.Георги Георгиев - ТК "Бароко"

3.Владимир Цонков - ТК "Бароко"

4.Димитър Топчийски - ТК "Авеню" 

Момичета до 14 г.:

Никол Нунева - ТК "Приста"

Рада Колева - ТК "Супер Спорт "

Кристина Кънева ТК - "Макс Про 2020" 

Момичета до 16 г.

Валерия Гърневска - ТК "ДМ Тенис"

Елеонора Тонева - ТК "15-40"

Александра Рангелова - ТК "Пловдив 1981"

Момчета до 16 г.

Калоян Шиков - ТК "ДМ Тенис"

Александър Толев - ТК "Локомотив"

3.Димитър Кисимов ТК"Про Спорт"

4.Добромир Манолов ТК" Про Спорт"

Момичета до 18 г.

Елизара Янева - ТК "Макс Про" 2020

Роси Денчева - ТК "Плевен 90"

Треньори на лагера са Николай Стойчев, Пламен Авуски, Христоско Атанасов, Владислав Матеев, Венцислав Чолаков и Серафим Грозев.