Световната №3 в тениса Джесика Пегула разкри, че е имала кошмарен старт на "Ролан Гарос", от който още се отърсва.

Американката си проби път напред и днес ще играе срещу Елизе Мертенс в един от най-интересните мачове за деня в Париж, като залогът е място на осминафинала.

Но седмицата е минала ужасно за Пегула, която в първата си вечер във френската столица се е натровила с храна в ресторант.

"С приятели излязохме и вечеряхме на познато място, където съм се хранила и в предишни участие тук - каза Джесика пред медиите на турнира. - Ядохме страхотни неща, типични френски специалитети - охлюви, сьомга, други рибни ястия.

След това повръщах през цялата нощ, не успях да мигна и имах ужасен ден, в който нямах никакви сили да ида да тренирам.

Едва се движех и на втория ден. Не ядох близо 48 часа и се чувствах ужасно. Бях убедена, че ще отпадна още в първия кръг. Чувствах се като зомби и е чудо, че успях да стигна дотук.

Сега съм доста по-добре, вече имам сили, но съм далеч от състоянието, в което трябва да бъда. Все пак от два дни тренирам сравнително нормално."

Пегула, която е една от най-любопитните фигури изобщо в женския тенис, е и сред фаворитите за титлата в Париж.

Тя е дъщеря на милиардера Тери Пегула, петролен магнат и собственик на спортни отбори в Щатите. Но освен това е и отлична тенисистка, както показва и ранкинга и в момента - №3 в света.