Петото издание на турнира по тенис Sofia Open ще започне на 28 септември 2020 година.

По желание на организаторите на надпреварата в България, свързано с възможността още по-класни тенисисти от световния елит да зарадват българската публика, надпреварата беше изместена от петата в 39-ата седмица от календара на ATP.

Така Sofia Open ще бъде в една седмица заедно с азиатските турнири Чънду и Чжуйах. В 5-ата седмица заедно с турнирите в Монпелие и Кордоба ще се провежда и надпреварата в Пуне (Индия). 

Четвъртото издание на Sofia Open оправда заявката за най-силен турнир от сериите АТР 250 календара за 2019 година. Турнирът в София през февруари беше наблюдаван от над 45 000 зрители на живо и стигна до 280 милиона души международна телевизионна аудитория.

Участниците в София доказват високата класа на българския турнир, правейки фурор и след това. Гаел Монфис спечели титлата в турнира от сериите АТР 500 в Ротердам след победа на финала над Стан Вавринка и в полуфинала - над шампиона от България Данийл Медведев.

Стефанос Циципас завоюва титлата в Марсилия, преди да спечели драматична тричасова битка с Монфис на полуфиналите в Дубай и да достигне до финала на надпреварата от сериите АТР 500 срещу Роджър Федерер.

Ние се надяваме, че надпревара през септември ще е по-удобна за Григор Димитров и че ще вземе участие за втори път.