Григор Димитров отпадна от осминафиналите на Мастърс турнира в Индиън Уелс.

Този път българинът не успя да се справи със световния №4 Даниил Медведев и загуби в два сета - 4:6, 4:6.

ВИДЕО ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК >>>

За съжаление Гришо допусна твърде много неточности и непредизвикани грешки в срещата, като буквално подари победата на своя опонент, който не се нуждаеше от нещо твърде специално, за да я постигне.

Като един опитен шампион, Медведев успяваше да се възползва от направените му от Гришо подаръци и си взе реванш за поражението, което българинът му нанесе при последната им среща, която се състоя в края на миналия сезон на Мастърса в Париж.

Освен това Гришо бе спечелил и единствената среща помежду им в Индиън Уелс, но този път руснакът Медведев заслужи продължаването си към четвъртфиналите.

Финалистът от Australian Open, който е и миналогодишен финалист от Индиън Уелс, успя да се възползва още от първата си точка за пробив в мача, дошла в пети сет.

Медведев проби за 3:2, след това поведе с 4:3, а гейм по-късно можеше да реши всичко, когато имаше аванс от 40:0 при сервис на Гришо и три сетбола на сметката си.

Григор отрази и трите сетбола, спаси този свой сервис гейм, но това имаше твърде кратък ефект, защото в следващия десети гейм Медведев взе подаването си на нула и затвори първия сет с 6:4.

Втората част тръгна с пробив на Медведев за 2:1, но Гришо осъществи рибрейк и за първи път в мача показа проблясък и надежда за нещо повече.

За съжаление този проблясък бе твърде кратък. Два гейма по-късно Медведев отново проби за 4:3, а след това затвори безпроблемно втория сет с 6:4.