Двукратният шампион от Sofia Open - Яник Синер, може да пропусне сериозна част от остатъка на сезона заради травмата, която получи вчера в "Арена Армеец".

В третия сет на полуфиналната си битка срещу Холгер Руне, италианецът стъпи накриво и макар да опита да доиграе мача, това се оказа твърде мъчително изпитание за него.

Той бе принуден да се откаже, а след два шампионски турнира и нито една загуба на Sofia Open, той трябваше да слезе от трона по болезнен начин.

Оказва се, че травмата е по-сериозна от първоначалните очаквания, като Синер вече отказа турнира в Астана, който започва утре и е от категория АТР 500.

Според медиите в Италия, Синер вече е уведомил и организаторите на турнира във Флоренция, че едва ли ще успее да участва и там.

Това поставя и под сериозно съмнение шансовете на Синер да попадне сред най-добрите осем тенисисти в края на сезона, което ще му осигури участие на АТР финалите в Торино.

В момента Синер е 12-и, а разликата от 400 точки до осмото място изглеждаше напълно възможна за стопяване, стига обаче италианецът да е здрав.

Медиите в Италия допускат, че липсата на шансове за Торино може и да доведат до предсрочно прекратяване на сезона за 21-годишния талант.