Бившата №1 в света Каролине Возняцки ще се завърне на корта след отсъствие, продължило повече от три години. Датчанката не е играла от началото на 2020 година, но сега обяви, че ще вземе участие на турнира в Монреал, който е един от подгряващите преди Откритото първенство на САЩ.

Шампионката от Australian Open също сподели, че планира да играе и на US Open тази година. В Ню Йорк тя има два загубени финала в кариерата си досега, а в по-дългосрочните цели пред нея влиза и Олимпиадата в Париж догодина.

32-годишната тенисистка е седма в историята по спечелени пари от наградни фондове с общо $35 милиона, а през последните две години се грижеше за двете си деца. Тя е омъжена за Дейвид Лий - дългогодишен играч в НБА и шампион на Лигата с Голдън Стейт Уориърс.

"Дали съм нервна? Не, не съм, защото се връщам към нещо, което обичам. И мисля, че мога да сепчеля както US Open, така и Australian Open. Това е целта, поради която се връщам на корта, но все пак да видим какво ще стане", каза тя в интервю за Vogue.

Надпреварата в Монреал, на която Возняцки е заявила участие, предстои между 7 и 13 август.