Цветана Пиронкова и Юлиан Вергов са първите звезди, които ще бъдаt част от специалния отбор посланици на Sofia Open 2023. Стана традиция надпреварата от категория ATP 250 да има своите популярни лица, които ще бъдат част събитието в столицата между 4 и 11 ноември 2023 година.

Бившата първа ракета на България при дамите Цветана Пиронкова за пета година е посланик на Sofia Open. Покрай грижите за двете си деца, тя ще следи отблизо битките на световните звезди.

"За България наистина е привилегия да бъде и то за осма поредна година домакин на престижния тенис турнир Sofia Open. Това, че страната ни получи правото да организира турнира заради невъзможността на Тел Авив, е прекрасна новина за българските тенис почитатели. Седмицата с мачове в София е много ценна за публиката, но и за родните тенис таланти да усетят атмосферата и да се изправят срещу тенисисти от световния елит в момента", сподели Пиронкова, а феновете съвсем скоро ще чуят и нейното послание.

Големият почитател на тениса Юлиан Вергов също последните години е неизменно част от всичко преди и по време на Sofia Open. Акторът обаче сега е изправен през изпитание - да стигне на време за мачовете, защото в момента е на турне в Канада и САЩ. Заедно с Иван Радоев и Моню Монев вече минаха през Ванкувър, Монреал, Торонто, Вашингтон, Лас Вегас и Бостън с представлението си "Кафе с претенция". Той обаче обеща да се върне в родината за най-интересните срещи на корта, като го направи от летището в Бостън на път към Филаделфия чрез видео, което първо бе излъчено при приятелите и колеги от предаването "На кафе". Преди да заеме мястото си "Арена София" Вергов има още да играе в Сан Франсиско, Ню Йорк, Сиатъл, Лос Анжелис и Тампа.

Кои други известни български спортисти, актьори, певци, водещи, популярни лица ще бъдат в звездния тим посланици на Sofia Open 2023, ще разберем съвсем скоро!