Григор Димитров стана българският представител с най-много победи на "Уимбълдън", като постигна своята 22-а и изпревари легендарната Магдалена Малеева.

Световният №10 показа фантастичен тенис срещу френския ветеран Гаел Монфис, за да го победи с 6:3, 6:4, 6:3 и да се класира за втори пореден път на осминафиналите и общо четвърти в своята кариера.

Нашият представител, за разлика от вчерашния си мач с китаеца Шанг, беше убедителен и в трите сета, а шоуменът Монфис разчиташе на бомбените си сервиси, които този път не се оказаха достатъчни. Днешната среща продължи по-малко от два часа.

Победата на Димитров срещу ветерана много напомняше тази срещу Анди Мъри на US Open през миналата година, която също дойде с 3:0 сета и без съмнение в превъзходството при разликата в годините. Димитров е с четири години по-млад от Монфис, но в много по-добра физическа форма и това си пролича. Това беше първият сблъсък помежду им от цели осем години.

Снимка: Getty Images

Постигна общо четири пробива, а в третия сет се случи страховит инцидент за французина с едно от многото му подхлъзвания днес. Той беше на път да събори една от съдийките, но за щастие това се размина, а той остана само с болка в китката.

Пред погледа на своята съпруга Елина Свитолина Монфис направи шоу с няколко от марковите си силни удари, но реално нямаше никакви шансове да се противопостави. Разликата дойде от многото му непредизвикани грешки, които се дължат на рискования му тенис.

Григор беше безупречен и го очаква осминафинал срещу един измежду Даниил Медведев (Русия) и Ян-Ленард Щруф (Германия).

Снимка: Getty Images