За втори път в своята кариера, вторият кръг на "Уимбълдън" се оказа непреодолимо препятствие за Виктория Томова.

Първата ни ракета загуби с 4:6, 3:6 от гъркинята Мария Сакари, с което отпадна от тазгодишното издание на турнира.

Така след Серина Уилямс, която победи Томова в тази фаза преди четири година, сега и световната №5 уби мечтите на българката за първо достигане на трети кръг в турнир от Шлема.

Вики Томова обаче няма от какво да се срамува, защото изигра силен мач, като показа, че разликата между нея и намиращата се със 107 позиции по-напред в ранглистата Сакари не е толкова голяма.

В разиграванията Томова не отстъпваше на далеч по-опитната си опонентка, а единственият компонент, в който Сакари категорично превъзхождаше първата ни ракета, бе доста по-мощният сервис.

Иначе Вики Томова играеше със самочувствие и на няколко пъти си спечели аплодисментите на публиката със страхотни отигравания, а с представянето си загатна, че заслужава трайно настаняване сред първите 100 на женския тенис.

Самият факт, че в доста моменти от мача Сакари демоснтрираше доста нерви, а всяка ключова точка бе придружена със силни викове показа, колко усилия трябваше да положи световната №5 за тази победа.

Снимка: Getty images

Вики Томова бе тенисистката с първите шансове за пробив още във втория гейм, но Мария Сакари доста хитро я изкара на мрежата, с което успя да се спаси в ситуацията.

И така в третия гейм гъркинята на свой ред получи три брейкбола, като се възползва от втория си шанс и поведе.

Въпреки двойната грешка и непредизвиканите грешки в предходния гейм, Вики Томова показа страхотен характер и осъществи светкавичен рибрейк.

В идентичен стил с предишния гейм, тя поведе с 40:0, пропусна първия си брейкбол, но реализира втория, за да изравни за 2:2 гейма.

За съжаление поредицата пробиви продължи. Третия пореден такъв бе в полза на Мария Сакари, която получи два брейкбола след двойна грешка на Томова. Българката спаси първия шанс с ас, но след това форхенд в мрежата означаваше 3:2 за гъркинята, която след това затъврди своя пробив.

Именно този гейм се оказа достатъчен за Сакари, като до края на сета други шансове за пробив нямаше, а в крайна сметка световната №5 го затвори с 6:4.

Снимка: Getty images

Ключов за втория сет се оказа третия гейм, в който сякаш на шега след три непредизвикани грешки, Мария Сакари поведе с 40:0, а след това осъществи и пробив.

Вики Томова имаше шанс веднага да го върне в следващия гейм, но не използва брейкбола си, а до края на мача българката така и не достигна до нов подобен шанс.

Самият сет пък бе затворен с нов пробив в деветия гейм, когато Вики Томова отрази четири мачбола, но при петия капитулира и Мария Сакари спечели с 6:3, намирайки място в третия кръг на надпреварата.

Снимка: Getty images