Испания може да има звезден тенис тандем в преследването на златен медал от Олимпиадата в Париж.

Става въпрос за световния №3 Карлос Алкарас, който може да си партнира с великия Рафаел Надал на игрите.

А фактът, който прави този тандем още по-невероятен е това, че олимпийският тенис турнир ще се играе на кортовете на "Ролан Гарос" - там, където за Рафа Надал няма никакви тайни.

Тандемът все още не е потвърден , но самият Рафаел Надал, който няма как да участва на сингъл, защото не покрива критериите, изрази желание да участва в Париж редом до Алкарас, които мнозина сравняват с него.

Рафаел Надал вече има два олимпийски златни медала в огромната си колекция с успехи.

Първият от тях бе спечелен на сингъл на игрите в Пекин през 2008-а, докато вторият бе на двойки в Рио, когато Матадора си партнираше с Мар Лопес.

Сега надеждите са звездното партньорство с Алкарас да донесе третото злато не само за Надал, но и за испанския тенис в олимпийската му история.

Разбира се, самият Надал разкри, че първото условия за такъв тандем е той да е здрав и готов да се състезава на топ ниво, а и самият Алкарас да потвърди на 100%.

"Мисля, че ако и двамата сме достатъчно здрави, защо не? Можем да имаме шанса да сформираме страхотен екип и да се стремим към страхотни неща. Това би било добре както за двама ни, така и за цяла Испания", заяви Надал.