На базата на Националния тенис център (БНТЦ) в София започнаха турнирите за любители от веригата ITL Night Tour. Мачовете от тази верига дават отлична възможност за изява и трупане на състезателен опит сред любителите, като до края на юни ще се проведат общо три различни категории от веригата.

През изминалата седмица стартираха срещите от категория ITL75, като до 7 май ще бъде излъчен шампиона в схемата. В тази категория участие взимат играчи с рейтинг до ИТН7.

От 8-и май започват срещите от категория ITL500, като за участие се допускат всички любители на играта без значение от техния рейтинг. Регистрацията за турнира е отворена до 7-и, като се очаква всички фаворити да се включат в надпреварата. Турнирът е официална подготовка за пролетния Мастърс на ITL, където се очаква да видим и номер 1 за 2022-а Светослав Стоичков. Стоичков има да защитава титла от същия турнир през 2022-а, която бе и началото на неговия фурор в лигата.

Интересно е да се отбележи, че Интерактив тенис разполага със своя собствена рейтингова система от 10 години. Благодарение на нея подреждането в схемите става в зависимост от личния ИТН на играчите, като тези с най-нисък рейтинг започват от квалификациите на турнира. По този начин се гарантира, че срещите във всяка категория ще са максимално равностойни от първата до финалната среща.

Всеки желаещ да се включи в турнирите може да го направи тук: www.interactive-tennis.com