Сър Анди Мъри няма да играе на "Мастърс" турнира в Монте Карло, както и на надпреварата в Мюнхен през април. Това обявиха от щаба му, а причина за отказа е контузията в глезена, която той получи при отпадането от чеха Томаш Махач в Маями.

36-годишният ветеран изкълчи глезена си в третия сет срещу младия чех, като в крайна сметка допусна обрат и след като бе спечелил първия сет със 7:5, после отстъпи след 5:7 и 6:7(5). След лекарските прегледи стана ясно, че Мъри има разкъсани връзки - диагноза, която автоматично означава известно време извън игра.

"След консултации с екипа и лекари-специалисти, Анди Мъри взе решение да не играе в Монте Карло и Мюнхен. Към момента не е ясно колко точно ще отсъства, като в движение ще продължим да следим ситуацията. Разбира се, това е разочароващо решение, тъй като Анди иска да се върне в игра възможно най-скоро", гласи официалното съобщение.

Британецът, който е бивш №1 в света и трикратен шампион от Големия шлем, неведнъж е показвал непримиримия си характер, най-вече след като се върна в игра след тежка операция на бедрото през 2019-а.

А решението да се концентрира върху възстановяване е нормално, предвид това, че изяви надежда да играе на "Ролан Гарос", "Уимбълдън" и Олимпиадата в Париж в остатъка от годината. Именно тези три турнира са приоритети пред Мъри.

Колкото до двата, които ще пропусне през април - този в Монте Карло започва на 7 април, а този в Мюнхен на 15 април.