Григор Димитров отпадна на крачка от 1/4-финалите на "Уимбълдън" с контузия. Българинът бе принуден да се откаже при резутат 3:5 още в първия сет срещу руснака Даниил Медведев, след като навехна глезена си.

Хасковлията получи лекарска помощ, но не успя да преодолее болката и бе принуден да се откаже.

В следващия кръг Медведев ще играе със световния номер 1 Яник Синер.

"Съжалявам, че се случиха така нещата. С Григор винаги правим страхотни мачове. Винаги е неприятно, когато се случват подобни неща", заяви Медведев.

Иначе Григор стартира с безпроблемен сервис гейм и поведе с 1:0. Веднага след това българинът се възползва от колебания при подаването на опонента си и проби за 2:0 гейма, а след това затвърди пробива и поведе с 3:0.

Чак в четвъртия гейм Медведев успя да стабилизира играта си и намали до 1:3. Прогресът му доведе и до връщане на пробива - 2:3. При това с куриоз - по веднъж топката отскочи странно от неравност на тревното покритие, което доведе до грешки на двамата тенисисти.

Getty Images

Последва изравняване до 3:3, но по-лошото бе, че Григор навехна левия си глезен и направи гримаса за силна болка, но все пак отказа медицинска помощ на корта. Проблемът обаче очевидно затрудняваше движението на българина, който допусна да бъде пробит на свой сервис - 4:3 за Медведев.

Болката все пак надделя и Димитров поиска медицински таймаут, за да се опита да реши проблема. Хасковлията се прибра в съблекалнята.

Getty Images

След това се появи обратно на корта, но видимо накуцваше и даваше сигнали, че болката продължава. Медведев използва максимално момента и спечели подаването си на нула, повеждайки с 5:3. Димитров опита да изпълни сервис, но болката бе толкова силна, че в крайна сметка го принуди да се откаже.